Cocina
Leerdoelen:
- Ingredientes básicos para cocinar (Basis ingrediënten voor koken)
- Expresando obligaciones (Verplichtingen uitdrukken)
-
Obligaciones -
"hay que, tener que, deber" (Verplichtingen - "hay que, tener que, deber") - Las tapas españolas (De Spaanse tapas)
Leermodule 3 (A1): Día a día (Dag tot dag)
Richtlijnen tijdens het lesgeven +/- 60 minuten
Luistermateriaal
Video, audio, oefeningen en werkbladen beschikbaar.
A1.17.1 Diálogo: Ingredientes para un gazpacho andaluz
A1.17.1 Ingrediënten voor een Andalusische gazpacho
Pedro y Ana van a comprar los ingredientes para un gazpacho andaluz.
(Pedro en Ana gaan ingrediënten kopen voor een Andalusische gazpacho.)
Richtlijnen tijdens het lesgeven +/- 15 minuten
A1.17.2 Gramática: Obligaciones - "hay que, tener que, deber"
A1.17.2 Verplichtingen - "hay que, tener que, deber"
A1.17.3 Cuento corto: Receta para una tarta de queso casera
A1.17.3 Recept voor een zelfgemaakte cheesecake
Aprendemos a seguir la receta para preparar una tarta de queso casera.
(We leren het recept te volgen om een huisgemaakte cheesecake te bereiden.)
Richtlijnen tijdens het lesgeven +/- 15 minuten
A1.17.4 Cultura: Las tapas españolas
A1.17.4 De Spaanse tapas
Descubre las tapas típicas de España, desde el gazpacho andaluz hasta el pulpo a la gallega, pasando por los pintxos vascos y el esgarraet valenciano.
(Ontdek de typische tapas van Spanje, van de Andalusische gazpacho tot de Galicische octopus, langs de Baskische pintxos en de Valenciaanse esgarraet.)
Richtlijnen tijdens het lesgeven +/- 10 minuten