Spaans A1.17.3 De Spaanse tapas Delen Gekopieerd!
Ontdek de typische tapas van Spanje, van de Andalusische gazpacho tot de Galicische octopus, langs de Baskische pintxos en de Valenciaanse esgarraet.
Cultura: Las tapas españolas
Descubre las tapas típicas de España, desde el gazpacho andaluz hasta el pulpo a la gallega, pasando por los pintxos vascos y el esgarraet valenciano.

A1 Spaans Gastronomie Spanje
Niveau: A1
Module 3: Día a día (Dag tot dag)
Les 17: Cocinar (Koken)
Richtlijnen tijdens het lesgeven +/- 10 minuten
Audio en video
Lees- en luisteroefening
Las tapas son pequeños platos de comida. Cada región tiene sus tapas típicas. En Andalucía, es común el gazpacho. El gazpacho es una sopa fría de tomate, pepino, pimiento, ajo, aceite, y pan. En el País Vasco, las tapas se llaman pinchos. Una tapa típica vasca es la gilda. Lleva aceitunas y anchoas. En Galicia es famoso el pulpo. Esta tapa gallega se compone de pulpo, patatas, pimentón, aceite y sal. En la Comunidad Valenciana, una tapa muy popular es la esgarraet. Está hecha con pimientos rojos, bacalao, ajo y aceite.
Vertaling
Tapas zijn kleine gerechtjes. Elke regio heeft zijn typische tapas. In Andalusië is gazpacho gebruikelijk. Gazpacho is een koude tomatensoep met komkommer, paprika, knoflook, olie en brood. In Baskenland worden tapas pinchos genoemd. Een typische Baskische tapa is de gilda. Deze bevat olijven en ansjovis. In Galicië is octopus beroemd. Deze Galicische tapa bestaat uit octopus, aardappelen, paprikapoeder, olie en zout. In de Valenciaanse Gemeenschap is een zeer populaire tapa de esgarraet. Dit is gemaakt met rode paprika's, kabeljauw, knoflook en olie.
Oefening 1: Discussievragen
Instructie: Bespreek de vragen nadat je naar de audio hebt geluisterd of de tekst hebt gelezen.
- ¿Qué es famoso en Galicia?
- ¿Qué platos típicos de tu país hay que probar?
Nuttige websites om met je leraar te studeren
Bespreek en lees de volgende bronnen tijdens je conversatielessen.