Spaans A1.33.3 Wat ontbijten de Spanjaarden? Delen Gekopieerd!
Ontdek de traditionele Spaanse ontbijten.
Cultura: ¿Qué desayunan los españoles?
Descubra los desayunos tradicionales españoles.

A1 Spaans Gastronomie Spanje
Niveau: A1
Module 5: En casa (Thuis)
Les 33: Vajilla (Servies)
Richtlijnen tijdens het lesgeven +/- 10 minuten
Audio en video
Lees- en luisteroefening
Los desayunos tradicionales de España: en el norte, como Galicia o Asturias, el desayuno tiene productos locales como pan de pueblo o quesos artesanales, con café o infusiones. En el centro, como Madrid o Castilla, se comen porras, más gruesas que los churros, junto a chocolate caliente. En el sur, en Andalucía, se prefieren platos como tostadas con jamón serrano, aceite de oliva virgen extra con un poco de tomate.
Vertaling
De traditionele Spaanse ontbijten: in het noorden, zoals Galicië of Asturië, bevat het ontbijt lokale producten zoals boerenbrood of ambachtelijke kazen, met koffie of kruidenthee. In het midden, zoals Madrid of Castilië, eet men porras, die dikker zijn dan churros, samen met warme chocolade. In het zuiden, in Andalusië, verkiest men gerechten zoals toast met serranoham, extra vierge olijfolie met een beetje tomaat.
Oefening 1: Discussievragen
Instructie: Bespreek de vragen nadat je naar de audio hebt geluisterd of de tekst hebt gelezen.
- ¿Qué es un desayuno tradicional en el centro de España?
- ¿Qué es un desayuno tradicional en el sur de España?
- ¿Cuál es el desayuno tradicional de tu país?
Nuttige websites om met je leraar te studeren
Bespreek en lees de volgende bronnen tijdens je conversatielessen.